Текст на английском языке «Макаруны. Macaroons» с переводом

Сложность: Уровень B1

What is it a strange word? Macaroon. It seems that it has appeared recently and belongs to these modern words. But it is not true.

The macaroon is a soft cake of rounded shape that people have tasted since the middle Ages. It has from 3 to 5 cm in diameter. The macaroon recipe varies by the cook’s skills. Professionals cook more complicated recipes, but housewives can try to cook light variant of them.

Indeed, the preparation and cooking of macaroons is difficult even for professionals. To make a traditional macaroon, you need almond powder, icing sugar, sugar and egg whites. The amount of almond is equal to the amount of icing sugar.

The macaroon has different flavors and colors. Generally, the pink macaroon is made with strawberry or raspberry. The beige macaroon has vanilla flavor. The brown macaroon is made of chocolate or coffee. The yellow macaroon is made with lemon.

Recently it has been cooked a special macaroon which has two flavors. The ‘body’ and the ‘heart’ are different. For example, pear-orange and cherry-apple macaroons are very popular.

Макаруны

Что это за странное слово? Макарун. Похоже, что он появился недавно и относится к этим современным словечкам. Но это неправда.

Макарун — это мягкое пирожное округлой формы, которое люди попробовали со времен средневековья. Он имеет диаметр от 3 до 5 см. Рецепт макарунов варьируется в зависимости от навыков кондитера. Профессионалы готовят более сложные рецепты, а домохозяйки могут попытаться приготовить легкий вариант.

В действительности, приготовление макарунов сложно даже и для профессионалов. Чтобы сделать традиционный макарун, вам понадобится миндальный порошок, сахарная пудра, сахар и яичные белки. Количество миндаля равно количеству сахарной пудры.

Макарун имеет разные вкусы и цвета. Как правило, розовые макаруны делаются с клубникой или малиной. Макарун бежевого цвета имеет вкус и аромат ванили. Коричневый макарун сделан из шоколада или кофе. Желтый макарун делается с лимоном.

Недавно стали готовить особенный макарун, который имеет два вкуса. Основа и начинка («тело» и «сердце») у него разные. Например, очень популярны грушево-апельсиновые и вишнево-яблочные макаруны.


Поделись с друзьями: